LÖYDÄ. LUOTA. NAUTI.

Opaalin hinta – miksi Opaali maksaa?

Yksi yrityksemme tärkeimmistä arvoista on avoimuus ja luotettavuus. Avoin kommunikaatio on ensisijaisen tärkeää myös seksuaalisuuden, seksin, nautinnon ja suhteiden kannalta ja siksi haluamme myös osaltamme näyttää esimerkkiä avoimesta puheesta. Tässä blogitekstissä avaamme siis sitä, mistä hintamme muodostuvat.

On hyvin ymmärrettävää, että Opaalin hinta (150€) herättää aika ajoin kysymyksiä ja ihmettelyä, sillä Suomessa hinta on ennenkuulumaton, kun kyseessä on seksilelukutsut. Heti alkuun haluankin muistuttaa, että me emme tarjoa perinteisiä seksilelukutsuja, vaan tarjoamme asiantuntijapalvelua. Toivon, että pidät sen mielessä tätä tekstiä lukiessasi. On hienoa, että ihmiset uskaltavat kyseenalaistaa hintamme, koska tällöin pystymme myös perustelemaan sitä. Ja teemme sen enemmän kuin mielellämme.😍

Opaalin hinta kuluttajalle koostuu asiantuntijamme palkkiosta (100€) sekä Amorinin osuudesta (50€). Kuluttajalle hinta on vakio, 150€, jos Opaali järjestetään 50km säteellä asiantuntijamme toiminta-alueesta ja hän maksaa tuon osuuden aina suoraan asiantuntijalle, jolta Amorin laskuttaa oman osuutensa myöhemmin. Avaan seuraavaksi teille tätä kulurakennetta tästä.

Meidän jokainen asiantuntijamme on koulutettu seksologian alan ammattilainen. Tämä tarkoittaa, että asiantuntijamme ovat käyneet joko vuoden tai kahden lisäkoulutuksen – tutkinnon, johon on panostettu usea tuhat euroa. Esimerkiksi Sexpon seksuaalineuvojakoulutus on vuonna 2023 oli 3596,00 euroa. Seksuaaliterapiakoulutus, jonka voi käydä vasta, kun on lukenut seksuaalineuvojaksi on esimerkiksi Väestöliitolla vuonna 2023 4400€. Näiden yhteenlaskettu summa 7996€ on siis se summa, jonka ihminen, joka kantaa titteliä seksuaaliterapeutti, on joutunut kustantamaan saadakseen kaiken sen tietotaidon, jota hän mukanaan kantaa. Puhumattakaan asiakkaiden mukana tuomasta ymmärryksestä ja kokemuksesta. Koulutus on antanut tietoa ja eväitä ymmärtää ihmisyyttä ja seksuaalisuutta kokonaisvaltaisemmin ja kohdata ihminen kokonaisuutena sensitiivisesti. Koulutus on lähes poikkeuksetta jokaisen asiantuntijamme itsekustantama ja tarjoaa mahdollisuuden työskennellä seksologina valtakunnallisesti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jokaiselle asiantuntijallemme seksologin työ mitä Opaalikin on, on työtä, ei pelkkä harrastus.

Asiantuntijamme osuudesta (100€) asiantuntija maksaa alv:n silloin, jos hän on alv-verovelvollinen. Suurin osa asiantuntijoistamme työskentelee yrittäjänä, jolloin hän joutuu maksamaan toiminnastaan tuon arvonlisäveron. Tämä tarkoittaa, että 19,36 euroa menee suoraan valtion kassaan. Lopusta 80 eurosta asiantuntijamme maksaa mm. bensakulut sekä muut juoksevat kustannukset, kuten kirjanpidon, mahdolliset nettisivut, verot yms sekä pitää huolta, että hänellä olevat tuotteet ovat ajantasaiset valikoimamme kanssa. Jokainen asiantuntijalla oleva tuote johon pääsette tutustumaan, on hänen itsensä kustantama. Opaali järjestetään myös lähes poikkeuksetta perjantai-iltana tai lauantaina, jolloin aika on pois esimerkiksi asiantuntijan perhe-elämästä. Ymmärrät siis varmasti, ettei kukaan halua luopua vapaa-ajastaan ilman asianmukaista korvausta tästä. Vaikka myydyistä tuotteista asiantuntija saa aina provision (30%, josta maksetaan myös alv ja esimerkiksi maksupäätekulut), pystymme tällä perusmaksulla takaamaan sen, ettei sinulle myydä mitään väkisin ja samalla hinta takaa sen, ettei paikallaolijoille tule painetta ostaa mitään vain velvollisuuden tunteesta. Ajatus siitä, että on ”pakko ostaa,” koska asiantuntija tulee luoksenne, ei luo sitä pohjaa mitä me haluamme luoda – mahdollisuuden tarkastella seksuaalisuuttaan omista tarpeistaan käsin.💜

Voit miettiä asiaa näin päin: Työskentelet kaupassa. Esimiehesi pyytää sinua lauantai-illaksi töihin kolmeksi tunniksi, mutta sanoo ettei maksa sinulle palkkaa, vaan palkkasi riippuu ainoastaan siitä, paljonko maitoa myyt. Olet käynyt usean vuoden kaupan alan koulutuksen ja tiedät että osaat auttaa asiakasta tarpeen tullen, mutta etukäteenhän ei voi koskaan sanoa, onko ihmisillä tarvetta maidolle juuri tuolloin ja sinun arvoihisi ei sovi pakkomyynti. Lähtisitkö?

Asiantuntijamme työaika koostuu myös teidän luonanne käytetyn ajan lisäksi siitä, että hän valmistautuu Opaaliin perehtymällä sen runkoon ja sisältöön, tulostamalla tarvittavat asiakirjat kuten tilauslomakkeet, lataamalla tuotteet ja varmistumalla, että kaikki sujuu teidän asiakkaiden näkökulmasta jouhevasti ja ongelmitta. Opaalin jälkeen hän käy tilaukset läpi, kirjoittaa ne ylös ja toimittaa ne Amorinin tiimivastaavalle – eli minulle. Jos asiantuntija on luonanne kaksi tuntia, hänen todellinen työaikansa on vähintään kolme. Plus matkat, kun hän matkustaa luoksenne. Jos matkaa on 25km, todellinen kokonaisaika on noin neljä tuntia tuona viikonloppuna.

Amorin ottaa Opaalin perusmaksusta siivun, joka on 50 euroa. Tästä maksetaan myös arvonlisävero valtiolle (9,7€). Sillä kustannetaan yhdet postikulut mahdollisille tilauksille (yrityksellemme yksi postipaketti maksaa 11,43€ keväällä 2023) sekä paketointikulut (noin 1€/tilaus). Sen lisäksi sillä kustannetaan markkinointikuluja, kirjanpitokuluja, tilauskuluja (jotta tuotteita olisi aina varastossa) ja nettisivukuluja. Tuotteiden lähetys vie minulta aikaa 0,5-2 tuntia riippuen tilausmäärästä, kuljetus postiin kuluttaa bensaa ja puhelinliittymäkin on tärkeä olla olemassa. Lopulta siivu, joka jää puhtaasti esimerkiksi palkkojen maksun mahdollistamiseen on äärettömän pieni, lähes olematon.

Me haluamme arvostaa työtämme sekä osaamistamme ja siksi seisomme vankasti hintamme takana. Haluamme taata sinulle varmasti laadukkaan palvelun, sensitiivisen kohtaamisen ja mahdollisuuden oppia uutta – saada asiantuntevaa tietoa yleisesti seksuaalisuudesta ja nautinnosta, ei vain välineistä. Nautinnollisempaa seksiä ei saavuteta yhdenkään tuotteen avulla varsinkaan silloin, jos ei ole laajemmin ymmärrystä siitä, miten keho ja mieli toimii eikä pystytä yksilöllisesti tarkastelemaan kokonaisuutta – seksuaaliterveys ja ihmisen yksilölliset tarpeet ja hyvinvointi huomioiden.

Valitsemalla siis Amorinin saat varmasti asiantuntevaa ja luotettavaa palvelua. Tuet pienyrittäjää ja osoitat arvostavasi ammattitaitoa. Ja miten ihanaa on, että jokaisella on mahdollisuus valita! Jos sinulle riittää se, että pääset vain tutustumaan erilaisiin tuotteisiin eikä koulutustaustalla ole niin merkitystä, ei yrityksemme todennäköisesti edes palvele sinun tarpeitasi. Tiedostamme tämänkin ja on tärkeää tehdä päätös aina itseään kuunnellen, siitä sinun ei tarvitse olla koskaan pahoillasi.💜

Näiden edeltävien tekijöiden vuoksi emme myöskään tarjoa emännänlahjoja tai supertarjouksia – jotka ovat aina pois yrityksen katteesta. Meidän tavoitteemme ei ole tehdä massamyyntiä, vaan kohdata sinut yksilönä, kokonaisuutena. Huomioida sinun tarpeesi. Tarjota turvallinen tila ja ympäristö olla juuri sellainen, kuin olet. Ei pikkutuhmaa huumoria, tuputtamista tai painostusta tuotteiden ostamiseen.

Me tarjoamme sinulle aikaamme, osaamistamme ja ammattitaitoa, joka on hankittu pitkällä työllä, isolla rahalla ja halulla auttaa. Olemme valinneet tuotteet, josta jokainen voisi löytää itselleen sopivan, esteettisesti kauniin välineen/tuotteen tukemaan omaa hyvinvointiaan. Autamme sinua kasvamaan seksuaalisuuden ja hyvinvoinnin saralla, löytämään sanoja ja rohkeutta toteuttaa omannäköistä seksuaalisuutta. Tuotteidemme hinnalla asiantuntijat saavat ansaitsemansa osuuden, sinä saat asianmukaisen tiedon sekä laadukkaan ostoksen, joka kestää aikaa ja terveyttä. Ja me saamme mahdollisuuden nostaa palkkaa, jonka avulla pystymme myös jatkossa tekemään sitä mitä me osaamme parhaiten – auttamaan sinua nauttimaan omannäköisestä seksuaalisuudestasi ja seksistä.

Kiitos siis siitä, kun ymmärrät ja haluat arvostaa työtämme ja aikaamme. Me arvostamme sinua, kehoasi ja seksuaalisuuttasi ja teemme kaikkemme sen eteen, että se saa ansaitsemasi kohtaamisen ja kaiken sen tiedon, oivalluksen ja sinulle sopivan tuotteen, jonka me pystymme tarjoamaan. Meille sinun sekä asiantuntijoidemme hyvinvointi on ensiluokkaisen tärkeää ja merkityksellistä.

Lämmöllä, Susanna Alhonkoski. Seksuaaliterapeutti, kätilö, Amorin yrittäjä & tiimivetäjä

Jaa kirjoitus

Muita blogikirjoituksia

Mitä on seksuaalisuus?

Mitä seksuaalisuus edes tarkoittaa? -on kysymys, johon me seksologit aika ajoin törmäämme. Yksi iso ennakkoajatus usein on, että seksuaalisuus olisi yhtä kuin seksi ja me

Lue lisää »