LÖYDÄ. LUOTA. NAUTI.

Koulutukset & luennot

Toimitko yrityksen, organisaation tai yhdistyksen edustajana ja etsit kouluttajaa/luennoitsijaa seksuaalisuuteen liittyviin teemoihin liittyen? Tai haluatko esimerkiksi kouluttaa henkilökuntasi kohtaamaan seksuaalisuuden hoitotyössä tai järjestää seksuaalikasvatusluennon yläkoululaisille? Pitää asiantuntijaluennon yhdistyksenne jäsenille suunnatussa hyvinvointiteemaisessa viikonlopussa tai tarjota henkilökunnallenne koulutuksen seksin puheeksi ottamisesta ja seksin apuvälineiden käytön ohjaamisesta asiakkaille? Olet löytänyt etsimäsi!

Koulutusta ammattitaidolla - rohkeasti ja sensitiivisesti

Amorinin yrittäjät Henna ja Susanna ovat kouluttaneet satoja terveydenhuollon ammattilaisia ympäri Suomen seksuaalisuuden huomioimisesta ja puheeksi ottamisesta osana kuntoutus- ja hoitotyötä. Toivomme, että seksuaalisuus nähtäisiin osana ihmisen kokonaisvaltaista kohtaamista ja hoivaa ja ammattilaisilla olisi tulevaisuudessa yhä enemmän työkaluja ottaa aihe puheeksi. 

Koulutuksiamme ovat tilanneet esimerkiksi:  

 • Gynaecologist practici –yhdistys 
 • Varsinais-Suomen kätilöyhdistys 
 • Turun Ammatti-instituutti 
 • Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri EKSOTE  
 • Kehitysvammaliitto  
 • Sateenkaariperheet ry 

Koulutuksista sanottua:  

 

Tosi hyvää ja suoraa puhetta. Tämän pitäisi olla pakollinen kaikille sotealan työntekijöille. Omaan työhön sain paljon vahvistusta ja uusia näkökulmia sekä ajatuksia siitä mitä pitää muuttaa/kehittää asiakastyössä.” 

”Todella tarpeellinen koulutus, olisi koko yhteisölle tärkeä koulutus. Paljon jäi asioita pyörimään päähän, kuinka omassa työyksikössä voisin vaikuttaa, että seksuaalisuuden teema pidettäisiin tärkeänä. ”

”Ajatusmaailma laajeni ja tuli lisää ymmärrystä siihen miten paljon seksuaalisuuteen liittyviä asioita on omassa työssä läsnä mitä ei ole huomannut. ”

Seksuaalisuuden aito, sensitiivinen kohtaaminen on osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Anna meidän auttaa sinua siinä. -Susanna & Henna

Amorinin asiantuntijat

Asiantuntijoinamme toimivat seksuaalikasvattajat, seksuaalineuvojat ja seksuaaliterapeutit, joilla on laaja näkemys eri aloilla toimimisesta sekä ajantasaisin tieto omaan erikoisosaamiseensa liittyen. Suurin osa asiantuntijoistamme tekee myös asiakastyötä seksologian saralla, jolloin saamme tuotua koulutuksiin käytännön esimerkkejä. Meille seksuaalioikeuksien toteutuminen on sydämen asia ja oikean tiedon jakaminen on osa sitä.

Amorin on seksuaalisuuden asiantuntijayritys, joten saat kauttamme tilattua luennot/koulutukset yrityksesi, yhdistyksesi tai organisaatiosi tarpeisiin. Pystymme vastaamaan koulutustarpeisiin ympäri Suomen ja räätälöimään koulutuksen teidän toiveidenne mukaiseksi.

Pyydä tarjous ja luodaan juuri sinun tarpeillesi sopiva koulutuskokonaisuus! Alla esimerkkihinnasto koulutuksesta n. 30 hengelle. 

 • 1 tunnin luento/koulutus 300 € + alv
 • 2 tunnin luento/koulutus 540 € + alv
 • 4 tunnin luento/koulutus 960 € + alv
 • Koko päivän koulutus (8h) 1680 € + alv

Hintoihin saatetaan lisätä – maantieteellisestä sijainnista riippuen – kilometrikorvaus, joka on vuonna 2023 = 0,53 €/km.

Pidätämme oikeudet hintojen muutoksiin.

Peruutusehdot:

Tilaus on sitova. Jos koulutus perutaan 30pv aikaisemmin, peruutus on maksuton. Alle 30-mutta yli 14vrk aiemmin peruutettu koulutus on maksuton, jos uusi ajankohta koulutukselle sovitaan. Jos uutta koulutusaikaa ei sovita, veloitamme peruutetusta koulutuksesta 50% sovitusta hinnasta. Alle 14vrk peruutetun koulutuksen hinnasta veloitamme aina 50% ja mahdolliset valmistelukustannukset (esimerkiksi etukäteen ostetut matkaliput). Peruutustilanteissa pyrimme aina toimimaan hyvän tavan mukaisesti kaikkia osapuolia kunnioittaen.

Esimerkki koulutuspaketistamme

Seksin apuvälineiden käyttö ja ohjaaminen asumispalveluyksikössä

Seksuaalisuus ei katoa meistä koskaan. Vaikka ihmisellä olisi fyysisiä rajoitteita voivat halun tuottajaelin – aivot – toimia edelleen normaalisti. Silti ihmiset altistavat itsensä jatkuvasti tapaturmille halutessaan toteuttaa sooloseksiä asumispalveluyksiköissä, sillä henkilökunnalla ei ole keinoja puhua tai ohjata asiakasta tässä. Tämä voi aiheuttaa epämukavia tilanteita niin asiakkaalle itselleen, kuin hoitohenkilökunnalle. Tapaturma voi aiheutua sooloseksin tekemisestä siihen tarkoittamattoman välineen kanssa, hygieniahaasteita tai hoitajille ahdistuneisuutta, jolla on suora yhteys hyvinvointiin ja työkykyyn. Kaikki tämä käy lopulta yksikölle todella kalliiksi. Meillä on ratkaisu, josta hyötyy niin henkilökunta kuin asukkaannekin!

Koulutuspakettimme tarjoaa koko päivän koulutuksen, jossa käsittelemme alkuun (4h) hoitohenkilökuntanne kanssa sitä, miten kohdata asiakkaan seksuaalisuus, mahdollistaa seksin toteuttaminen asiakkaalle ja puhua seksistä sekä seksuaalisuudesta, keinoja ohjata asiakkaita seksilelujen ja tuotteiden käytössä ja siten lisätä asiakkaan turvallisuutta sekä vähentää hygieniahaittoja. Tämän jälkeen käymme läpi eri tuoteryhmät, tuotteiden toimimiset käytännössä ja sitä, mitä hoitohenkilökunnalta vaaditaan, jos asiakas haluaa tuotteiden käyttöön apua. (2h). Päivän lopuksi asukkaat pääsevät tutustumaan ja halutessaan tilailemaan tuotteita, saamalla siihen myös itse täyden opastuksen sekä ohjeet. Tarkoituksenamme on yksilöllisyys, jolloin käymme yhdessä asiakkaan ja mahdollisesti ohjaajien kanssa läpi, mikä tuote on hyvä mm. fyysiset rajoitukset huomioiden. Tähän varataan aikaa 2 tuntia, jotta asukkaat saavat rauhassa henkilökohtaista ohjausta tuotteiden käytöstä.

Kokonaisuuden huomioonottavan koulutuksemme myötä sopimaton, seksuaalissävytteinen käytös voi vähentyä yksikössänne, kun asiakas saa rauhassa toteuttaa seksuaalisia tarpeitaan – niitä, joita meiltä jokaiselta löytyy ja henkilökunnalla on jatkossa enemmän työkaluja työskennellä asiakkaan kanssa.

Ko. koulutuspaketin hinta on 1680,00 + alv.

Konsultaatiopalvelut

Onko työssäsi tilanne, joka liittyy seksuaalisuuteen, käyttäytymiseen tai seksuaalisiin toimintoihin etkä oikein tiedä, miten edetä tai toimia tässä tilanteessa? Saatte kauttamme myös konsultaatioapua yksittäisiin tapauksiin liittyen.

Esimerkki konsultaatiopalvelustamme

Seksin apuvälineiden käyttö ja ohjaaminen asumispalveluyksikössä

Asumisyksikköönne saapuu uusi asukas ja asiakkaan on vaikea rajata itseään, jolloin hän voi alkaa kosketella genitaalejaan esimerkiksi aina suihkutilanteessa hoitajan läsnäollessa. Tämä aiheuttaa valtavasti ahdistusta hoitohenkilökunnassa eikä kukaan halua mennä suihkuttamaan ko. asukasta. Kenelläkään ei ole myöskään keinoja tai haluja ottaa asiaa puheeksi. Asiantuntijamme saapuu paikalle ja selviää, että asukas haluaisi harjoittaa itsetyydytystä omassa rauhassa, muttei saa tähän mahdollisuutta muuta kuin suihkutustilanteessa. Asiantuntijamme keskustelee asiakkaan kanssa asumisyksikön ja hoitohenkilökunnan rajoista sekä selventää tilannetta myös henkilökunnan kanssa. Lopulta tehdään päätös, että asiakkaalle mahdollistetaan sooloseksi kerran viikossa siten, että henkilökunta avustaa asukkaan riisumisessa ja jättää tämän jälkeen asukkaan yksin omaan rauhaan.

Konsultaatio voidaan tehdä etänä (teams) tai paikanpäällä maantieteellisestä sijainnista riippuen.

Konsultaation hinta on 150 € + alv / tunti ja hintaan lisätään mahdolliset matkakulut jokavuotisen verottajan ilmoittaman kilometrikorvauksen mukaan.
Paikanpäällä tapahtuvaan konsultaatioon varataan aina minimissään 2 h aikaa.

Ota yhteyttä ja kerro meille tarkemmin, kuinka voimme auttaa.

Näistä teemoista meidän asiantuntijoiltamme löytyy erityisosaamista:

 • Erityisen tuen tarpeessa olevien seksuaalisuus ja sen huomiointi
 • Seksuaalisuuden huomiointi hoitotyössä
 • Mielenterveys sekä mielenterveydelliset haasteet ja seksuaalisuus
 • Neuroerityisesti oireilevien seksuaalisuus
 • Vulvallisten/naisten seksuaalisuus läpi elämänkaaren
 • Peniksellisten/miesten seksuaalisuus läpi elämänkaaren
 • Nuoret & seksuaalisuus
 • Raskaudenaikainen seksuaalisuus
 • Seksuaalisuus ja seksi synnytyksen jälkeen
 • Seksi ja vanhemmuus
 • Pari/monisuhteisuus
 • Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus
 • BDSM
 • Fetissit
 • Kinky
 • Seksuaalinen häirintä, suostumus, rajat
 • Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen
 • Apuvälineiden käyttö seksissä
 • Nautinto ja seksuaaliterveys arjen voimavarana