Seksuaalineuvonta ja seksuaaliterapia
Tiimissämme on valtakunnallisesti useita seksuaalineuvojia ja -terapeutteja, jotka tarjoavat seksuaalineuvontatapaamisia sekä seksuaaliterapiatapaamisia toiminta-alueellaan joko lähitapaamisten muodossa tai etänä. Kauttamme löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan ja oikealta tuntuvan asiantuntijan, jonka kanssa pystyt pysähtymään tilanteesi äärelle rauhassa. Jokaisella asiantuntijallamme on oma erityisosaamisalueensa, jonka osaamisen kautta he pystyvät tarjoamaan parhaan mahdollisen osaamisensa sinulle. Löydät kaikki asiantuntijamme alla olevan painikkeen kautta, josta pääset tutustumaan heihin myös paremmin. Jos mietit kuka voisi olla sinulle avuksi, voit olla suoraan asiakaspalveluumme yhteydessä, josta ohjaamme sinut sopivimman palveluntarjoajan pariin. Seksuaalineuvonta ja -terapia ei ole valitettavasti kela-korvattavaa.
Seksuaalineuvonta on lyhyempiaikaista työskentelyä – neuvontaa, kun taas seksuaaliterapia voi olla pidempiaikaista ja syvempää prosessointia sinua painavien ja askarruttavien teemojen äärellä. Vastaanotolla pysähdytään keskustelemaan ja tarkastelemaan rauhassa, turvallisessa ympäristössä asioita, jotka sinä koet tärkeänä. Voit saapua vastaanotolle yksin tai yhdessä kumppanisi/kumppaniesi kanssa. Keskusteluteemoja ei rajata, vaan usein vastaanotolla käsitellään kokonaisesti ihmisyyttä – ei pelkästään seksuaalisuuden tai seksin teemoja.
Jokaisella seksologilla on omat vahvat osaamisalueensa, jonka johdosta suosittelemme tutustumaan eri palveluntarjoajiin rauhassa. Hyvä neuvo on intuitioon luottaminen omaa palveluntarjoajaa valitessa. Seksuaalineuvoja/-terapeutti ei ole psykoterapeutti, mutta suurimmalla osalla seksuaaliterapeuteistamme on muitakin terapiatyöhön valmistavia koulutuksia.
Seksuaalineuvojalle suosittelemme hakeutumaan silloin, kun kyseessä on enemmän neuvontaa kaipaava haaste, kuten;
- Halu ja haluttomuus
- Nautinto arjessa ja seksissä
- Erektiohäiriöt, orgasmihäiriöt sekä muut fysiologiset haasteet
- Elämänmuutoksen vaikutukset seksuaalisuuteen
- Seksuaali- ja sukupuolen identiteettikysymykset
- Erilaiset fetissit ja fantasiat
- Muut hormonaalisten muutosten aiheuttamat haasteet (vaihdevuodet, testosteronin puutos)
- Seksin ja nautinnon välineisiin tutustuminen
Seksuaaliterapiaan voit hakeutua myös edellämainituista syistä. Seksuaaliterapiassa voidaan pysähtyä edellämainittujen lisäksi myös seuraavien teemojen kanssa:
- Kehohäpeä
- Seksi- tai pornoriippuvuus
- Luottamusongelmat
- Yhdyntäkipu ja siihen liittyvät haasteet
- Seksuaalisen itsevarmuuden vahvistaminen
- Omannäköisen seksuaalisuuden etsiminen ja ilmentäminen
- Oman halun tutkiminen ja kehittäminen
- Suhteen avaaminen ja siihen liittyvä tunnetyöskentely
- Shibari -sidonta (siihen perehtyneen seksologin kanssa)
- Suhteen avaaminen ja siihen liittyvät teemat
- Sairastumisen tai vammautumisen vaikutukset seksuaalisuuteen
- Kehitysvammaisen ihmisen seksuaalisuuteen liittyvät asiat
Asiantuntijatiimistämme löytyy myös ammattilaisia, ketkä ovat erikoistuneet erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kohtaamiseen sekä osaavat käyttää puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä (kehitysvammaiset asiakkaat).
Seksuaalineuvonnassa ja -terapiassa voidaan keskustella myös muista teemoista. Jokainen asiantuntijamme ohjaa sinut tarvittaessa herkästi eteenpäin, joten sinun ei tarvitse miettiä sopiiko seksuaaliterapia ja -neuvonta juuri sinun tarpeisiisi.
Omanlaisen seksuaalisuuden ja seksin toteuttaminen ja sen etsiminen voi seksuaaliterapeuttisen keskustelun kautta tuoda uusia oivalluksia ja näkemyksiä siihen, miten löytää seksuaalisuudesta ja nautinnosta omannäköinen voimavaran.