Amorin logo

Kun kaipaat erityistä tukea seksiin

Joskus seksiin ja nautintoon liittyy myös murheita ja erilaisia haasteita. Joskus taustalla saattaa olla sairaus tai vamma, joka tuo omat piirteensä seksin ja nautinnon toteuttamiseen. Haluamme Amorinilla olla tarjoamassa apuamme ja asiantuntijuuttamme erilaisiin tilanteisiin ja kysymyksiin, joita seksi voi herättää. Haluamme antaa mahdollisuuden myös löytää juuri sinulle tai teille sopivan välineen ja jopa yksilöllisesti pohtia, mikä tuote voisi toimia sinun/teidän tarpeisiinne.

Olemme laajentaneet valikoimaamme Erityistä tukea -osuudella, johon pyrimme löytämään tuotteita, joiden olemme ajatelleet palvelevan eri tavoin tukea tarvitsevia ihmisiä. Tuotteet eivät kuitenkaan ole mitenkään ”korvamerkittyjä” tai nimettyjä kellekään ihmisryhmälle, vaan kyseessä on aivan tavallisia tuotteita, joita kuka tahansa voi käyttää. Erityistä tukea -osio verkkokauppaamme alkaa laajentumaan syksyn 2023 aikana pikkuhiljaa enemmän, nyt tuotteita on vasta muutama.

Käyn tässä tekstissä hieman läpi, miten meidän valikoimastamme löytyvät tuotteet palvelevat erityistä tukea tarvitsevia mahdollisesti, mutta jos kaipaat yksilöllistä apua, otathan yhteyttä henna@amorin.fi

LIUKUVOITEET: Liukuvoiteita tulee käyttää aina seksivälineiden kanssa, mutta liukuvoiteen käyttö on suotavaa monessa muussakin tilanteessa. Erilaiset sairaudet voivat vaikeuttaa emättimen kostumista, eikä sillä ole tällaisessa tilanteessa tekemistä kiihottumisen kanssa. Liukuvoide on suotavaa käyttää hormonimuutosten myötä esimerkiksi iän karttuessa. Jos emättimessä tai anaalissa esiintyy lihasspasmeja tai spastisuutta (vaikkapa cp-oireyhtymä), liukuvoide helpottaa penetroitumista. Anaaliin penetroituessa tulee käyttää aina liukuvoidetta, koska peräaukko itsessään ei tuota kosteutta. Liukuvoide vähentää kitkaa ja helpottaa näin kiputiloissa. Myös tuntoaistimukset voivat herkistyä liukuvoiteen avulla. Liukuvoiteissa voi olla mukana myös stimuloivia ainesosia, jotka herkistävät tuntoaistia lisää. On saatavilla myös erikseen stimuloivia tuotteita sekä vulvalliselle että penikselliselle, joita voi käyttää tuntoaistimusten lisäämisenä esimerkiksi, jos tuntomuutoksia on tullut sairauden tai vamman myötä.

LASISAUVAT: Lasi on erinomainen materiaali lämmön ja kylmän sitomiseen. Viileä tai lämmin sauva voi helpottaa yhdyntäkipuja, jos sauvaa käytetään ennen penetraatiota, mutta lasisauvan käyttö voi helpottaa muutenkin pitkittynyttä kipua kokevien ihmisten aistimuksia. Sauvaa voi toki käyttää viilennettynä tai lämmitettynä hyväilemään koko kehoa eikä pelkästään sukuelinten alueita. Viileys tai lämpö voi helpottaa myös peniksen tai välilihan alueen kipuja. Sauva voi tuoda erilaista aistikokemusta tai herkistää tuntoaistia eri tavoin. Jos varsinkin erilaisten aistikokemusten kokeilu olisi hyvä, suosittelen lämpimästi lasisauvoja.

VIBRAATTORIT: Vibraattorit voivat olla hyödyksi, jos haluaa myös erilaisia aistikokemuksia tai jos tunnon muutosten vuoksi kaipaa erilaista stimulaatiota seksin aikana. Vibra voi myös rentouttaa lihaksia ja lihaskramppeja ja esimerkiksi spastisuutta. Tuntopuutosten kohdalla voimakas vibraattori voi olla keino saavuttaa nautintoa, jos pelkkä kädellä tai sormella hyväily ei riitä. Vibraattoreja on eri voimakkuuksilla, mutta meidän valikoimastamme tällä hetkellä voimakkain on Pillow Talk. Jos toiveissa on vibraattorilla penetroituminen, niin silloin suosittelen Giamo-sauvaa. Jos vibraattorin apuja kaipaa vain välilihaan tai klitorikselle, voisin suositella kokeilemaan Svakom Tulipia, mutta jos ulottumisen kanssa on rajoitteita, niin toiset vibraattorit valikoimastamme antavat hieman lisä pituutta vibraattoriin. Jos kädessä on toiminnanrajoitteita ja kapeasta tuotteesta on vaikea pitää kiinni, niin tämänhetkisistä tuotteista Bijoux Timantti antaa mahdollisuuden ottaa vibraattori kämmenen sisään ja kiinnipito helpottuu. Myös monitoimivibraattori Endless Funin toinen pää on sellainen, että siitä on helpompi ottaa kiinni ja samalla se antaa hieman ulottuvuudelle enemmän tilaa sekä mahdollistaa sillä penetroitumisen emättimeen tai anaaliin.

PAINEAALTOSTIMULAATTORIT: Jos vibraattori ei tunnu oikealta tuntomuutosten kanssa, paineaalto on yksi muoto, jota kannattaa kokeilla. Nyt valikoimassa olevissa tuotteissa on suhteellisen voimakas imu, kun laitteen laittaa kovimmilleen, mutta ensimmäiset tasot ovat myös helliä.

DILDOT: Tällä hetkellä valikoimassa on Adrien ja Amor sauvat, josista molemmista löytyy imukuppipää, joten ne voi kiinnittää penkkiin tai vaikkapa suihkun seinään, jos sauvasta kiinni pitäminen on hankalaa.

PENISRENKAAT: Penisrenkaiden valikoima myös laajenee pian, ja tällä hetkellä Ohare on joustavampi ja helpompi asettaa käsien toimintakyvyn kannalta, eikä siinä olevaan vibraattoria ole pakko käyttää. Velv’or antaa mahdollisuuden koon säätelemiseen, mutta jos käsissä on toimintakyvyn rajoituksia, renkaan kiristäminen voi olla hankalaa.  Erektiorenkaita voi käyttää penispumpun kanssa, jos erektion saavuttamisessa tai ylläpitämisessä on haasteita. Tosiaan, näiden valikoima laajenee meillä pian.

Toiveena on erityistä tukea -osioon laajentaa tuotteiden valikoimaa ja otammekin nyt ajatuksia, ideoita ja toiveita vastaan, mitä olisi hyvä ehkä valikoimassa olla? Haluamme kuitenkin painottaa, että tarkoituksenamme ei ole luoda suuren suurta välinevalikoimaa verkkokauppaamme, mutta meidän kauttamme konsultoimalla ja kysymällä pystymme etsimään ja suosittelemaan tuotteita juuri sinun tai asiakkaasi tarpeisiin.

Jos haluat ensimmäisten joukossa tietoa valikoimamme laajentumisesta ja uutisista niin käy nappaamassa uutiskirjeemme tämänkin sivun alalaidasta.

Tekstin on kirjoittanut erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), toimintaterapeutti (YAMK) ja Amorinin toinen yrittäjä Henna Suikki, joka on myös Selkoseks palvelun perustaja.

Jaa kirjoitus

Liity postituslistalle

Haluaisitko saada vinkkejä arkeen ja nautintoon? Kuulla, mitä Amorinilla tapahtuu ja miten edistää seksuaaliterveyttäsi? Jos haluat tietää ensimmäisten joukossa ajantasaiset asiat, tarjoukset ja oivaltaa uutta, niin liity uutiskirjeemme tilaajaksi!