LÖYDÄ. LUOTA. NAUTI.

Materiaalit

Lataa täältä maksuttomat oppaat suoraan sähköpostiisi.

Pitkittynyt kipu ja seksuaalisuus -opas

Pitkittynyt kipu ja seksuaalisuus -opas on Terapiaperhosen tuottama, moniammatillisen tiimin voimin kirjoitettu opas.

Oppaan tarkoituksena on lisätä ymmärrystä kivun moninaisista vaikutuksista ihmisen seksuaalisuuteen ja vahvistaa keskustelukulttuuria, jossa jokaisen oikeus seksuaalisuuteen toteutuu. Seksuaalisuuden huomioiminen osana ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia kaikissa elämänvaiheissa on tärkeää myös kivun hoidossa ja kuntoutuksessa. Opas antaa ymmärrystä niin itseä, läheistä kuin asiakasta tai potilasta kohtaan, sekä halua ja uskallusta tutkia omia seksuaalisuuteen liittyviä ajatuksia, tunteita ja uskomuksia.

“Pitkittynyt kipu vaikuttaa monin tavoin seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen. Ympäristön normit ohjaavat meidät ajattelemaan, että seksi ja nautinto ovat vain tietynlaisten ja tietyn ikäisten kehojen oikeus. Seksuaalisuus, seksi ja nautinto kuuluvat kuitenkin kaikille. Seksuaalisuuden toteuttamisella voi olla kipua lievittäviä vaikutuksia ja se voi olla suuri ilon ja hyvinvoinnin lähde.

Kivun yleisyydestä huolimatta moni kokee jääneensä yksin tai tulleensa vähätellyksi kipunsa kanssa. Pitkittyneen kivun kokemusta on vaikea arvioida ulkopuolelta. Ymmärrys kivusta ja sen luonteesta onkin erityisen tärkeää, sillä kivun vaikutukset ihmisen hyvinvointiin ja toimintakykyyn ovat laajat. Jokaisen kipukokemus on yksilöllinen ja todellinen, ja jokaisella tulee olla mahdollisuus hyvään elämään kivusta huolimatta.”

Tilaa Pitkittynyt kipu ja seksuaalisuus -opas sähköpostiisi

Nauti seksistä -opas

Nauti Seksistä -opas

Tämä selkokielellä kirjoitettu opas kertoo erilaisista seksivälineistä, jotka voivat auttaa sinua nauttimaan seksistä.
Seksivälineellä tarkoitetaan välinettä, jota käytetään seksin aikana. Seksivälinettä voi käyttää yksin tai yhdessä kumppanin tai kumppaneiden kanssa.
Opas on saanut virallisen Selkokeskuksen myöntämän merkin.
Opas on tarkoitettu kaikille ihmisille, ketkä hyötyvät selkokielestä.
Opasta voi käyttää myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset.

Tilaa Nauti seksistä -opas maksutta sähköpostiisi

Pieni seksivälineopas nuorille

Seksivälineiden ostolla ei ole Suomessa asetettu ikärajaa, mutta silti nuoret tarttuvat usein johonkin kodin elektroniikkaan ja kynnys ensimmäisen seksilelun ostoon on toisinaan iso. “Pieni seksivälineopas nuorille” on kirjoitettu nuorten kielellä helpottamaan seksivälineiden, seksuaalisuuden ja nautinnon maailmaan tutustumista. Se sisältää yleistä tietoa seksivälineistä sekä muutamia tärkeitä ajatuksia seksiin ja nautintoon liittyen. Opas on kirjoitettu suoraan nuorille ja heitä ajatellen. Ammattilaisena voit ladata sen esimerkiksi seksuaalikasvatustyön tueksi ja materiaaliksi. Sitä saa vapaasti jakaa nuorille ja voit halutessasi tulostaa sen myös perheenjäsenelle/sukulaiselle. Opas on kahden A4-sivun kokoinen, jolloin se on helposti tulostettavissa kaksipuoliseksi.

Tilaa "Pieni seksivälineopas nuorille" maksutta sähköpostiisi

Pieni seksivälineopas nuorille kansi