Amorin logo

Miten seksileluja käytetään ja sopiiko ne minulle?

Seksileluja on tarjolla kivijalkakaupoista erilaisiin seksilelu/hyvinvointiverkkokauppoihin sekä apteekeista päivittäistavarakauppoihin. Seksilelujen ylitarjonta voi saada jopa hämmentyneeksi – sopiiko tuotteet edes minille tai onko niissä jotain käyttörajoitteita?

Seksilelut kuuluvat kaikille iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta ja sosioekonomisesta asemasta riippumatta. Seksileluja voi käyttää osana seksiä, tai niitä voi olla käyttämättä. Ainoina rajoitteina voi toimia erilaiset fyysiset rajoitteet sekä allergiat. Turvallisuus on myös tärkeää huomioida seksileluja valittaessa, esimerkiksi anaaliin ei tule työntää mitään, mitä ei ole sinne tarkoitettu. Muuten seksilelujen käytölle ei ole olemassa sääntöjä tai rajoituksia. Suosituksia niiden käyttöön voi olla, mutta käytännössä vain mielikuvitus ja omat, sekä yhteisessä seksissä tois(t)en rajat ovat rajana!

Suurimmaksi haasteeksi yleensä koetaan se, ettei oikein tiedetä seksileluista mitään, ajatellaan ettei niitä osata käyttää eikä ole oikein olemassa tahoa, josta asiaa voisi kysyä. Tunnistatko tämän? Olet ehkä kuullut masturbaattorista, muttet oikein käytönnössä tiedä miten se toimii? Sen vuoksi me olemme olemassa täällä, sinua varten ja sinun tarpeitasi kuunnellen. Meiltä uskallat kysyä mitä tahansa seksivälineisiin liittyvää ja meidän kanssamme saat puhua avoimesti juuri sellaisesta seksistä, josta sinä nautit. Meidän jokainen asiantuntijamme on seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti ja seksuaalikasvattaja ja toiveenamme on, että jokainen saisi toteuttaa omanlaistaan seksuaalisuuttaan ja nautintoaan juuri niin, kuin itse toivoo! Seksileluilla tai ilman.

Jos seksilelujen laaja tarjonta hämmentää niin suosittelemme sinua pysymään kuulolla – ei kauaa, niin pääset tutustumaan seksileluverkkokurssillamme erilaisiin seksileluihin, niiden käyttötarkoituksiin ja esimerkiksi säilytykseen! Uskomme, että tämän kurssin jälkeen uskallat rohkeammin lähteä kokeilemaan, millainen seksilelu voisi olla juuri sinun juttusi! Sillä seksilelujen tarjonta on valtava ja jokaiselle löytyy varmasti omansa. Suurin haaste lienee se, että mistä aloittaa!

Blogitekstin on kirjoittanut seksuaaliterapeutti, kätilö ja Amorin yrittäjä Susanna Alhonkoski.

Jaa kirjoitus

Liity postituslistalle

Haluaisitko saada vinkkejä arkeen ja nautintoon? Kuulla, mitä Amorinilla tapahtuu ja miten edistää seksuaaliterveyttäsi? Jos haluat tietää ensimmäisten joukossa ajantasaiset asiat, tarjoukset ja oivaltaa uutta, niin liity uutiskirjeemme tilaajaksi!