LÖYDÄ. LUOTA. NAUTI.

Oletko sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilainen ja kohtaat ihmisen kokonaisvaltaisesti, mutta työkaluja kohdata seksuaalisuuden teemat puuttuu kokonaan tai tietosi on hyvin hataralla pohjalla? Vältätkö siksi aiheesta puhumista tai nolostutko, muttet haluaisi tehdä niin? Haluaisitko oppia lisää seksuaalisuuden teemoista osana omaa työtäsi muttet halua käydä kallista seksuaalineuvojan lisäkoulutusta? Tai oletko jo kenties valmis seksologi, mutta haluat syventyä vielä syvemmin seksuaalisuuden teemoihin hoito- ja kuntoutustyössä?

Tervetuloa matkaamme tähän koulutuskokonaisuuteen, josta löydät yhteensä yli 10 tuntia materiaalia aiheena seksuaalisuus ja seksuaaliterveys ymmärrettävästi ja helposti lähestyttävästi, integroituna omaan työhösi.

Koulutuskokonaisuus on suunnattu erityisesti kaikille sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan ammattilaisille sekä aiheesta kiinnostuneille.

Seksuaalisuus terveydenhuollossa koulutussarja julkaistiin ensimmäisen kerran Hennan tekemänä vuonna 2022 ja se keräsi aiheen äärelle yli 800 sotealan ammattilaista. Koulutuskokonaisuus uudistui Hennan ja Susannan yhteisvoimin – entistä laajempana ja monipuolisempana!

Aiemmasta koulutuskokonaisuudesta sanottua:

   ”Todella tärkeää asiaa kaikille esimerkiksi terveydenhuollossa työskenteleville. Hyviä puheeksioton välineitä!” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

”Kattava kokonaisuus noin lyhyeen aikaan, hyviä vinkkejä millaisin keinoin voi huomioida seksuaalisuutta omassa asiakastyössä ja kuinka kysyä asiakkaalta tähän liittyvistä asioista.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

”Hienoa kuulla aiheesta asiantuntijalta, koska siihen liittyviin törmää varmasti jossakin vaiheessa työuraa. Laittoi miettimään omaa suhtautumista ko. Asioihin.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

      ”Kiitos, että järjestät näitä ” helppoja” ei liian pitkiä, etäwebinaareja. Tarpeellista päivitystä omiin tietoihin. Lämmin kiitos.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

Koulutuskokonaisuudessa luennoitsijoina toimii kaksi ammattilaista! Susanna (erityistason seksuaaliterapeutti, sairaanhoitaja-kätilö) ja Henna (erityistason seksuaaliterapeutti, toimintaterapeutti YAMK) yhdistivät voimansa ja näin luentojen sisältö palvelee jokaista sotealan ammattilaista entistä monipuolisemmin.

Kokonaisuudesta löydät seuraavat videokokonaisuudet:

 • Johdanto
 • Sairastumisen ja vammautumisen vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Ikääntymisen vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Neurologisten sairauksien vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Pitkittyneen kivun vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Seksuaalisuuden huomioon ottaminen kuntoutuksessa
 • Seksuaalisuuden huomioon ottaminen hoitotyössä
 • Seksuaalisuuden erityispiirteitä kehitysvammaisten ihmisten parissa
 • Autisminkirjolla olevien ihmisten seksuaalisuuden huomioiminen
 • Seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy erityisryhmien parissa
 • Seksin ja nautinnon välineet
 • Seksuaalisuuden ja seksin puheeksi ottaminen ilman seksuaalineuvojan koulutusta
 • Vaikeiden tunteiden käsittely liittyen seksuaalisuuteen ja puheeksi ottamiseen
 • Naisen/vulvallisen seksuaalisuuden erityispiirteitä
 • Miehen/peniksellisen seksuaalisuuden erityispiirteitä
 • Moninaisuuden huomioiminen asiakastyössä

Johdantovideolla esittelemme itsemme, taustamme ja kerromme vinkit hyviin materiaaleihin. Näin aihevideot siis keskittyvät vain aiheisiin eikä videoilla tule toistoa perusasioista. Aiheita on yhteensä 15 ja materiaalia yli 10 tunnin verran! Kokonaisuuden tilatessasi saat videot kaikista aiheista, joissa Henna ja Susanna luennoivat. Saat erikseen ladattua luentojen pohjana toimivat diat, joten luennot ovat helposti kuunneltavissa vaikkapa lenkillä, autossa tai ruokaa laittaessa koska dioja ei tarvitse seurata luennon aikana ja erikseen tuleviin dioihin on helppo palata myöhemmin! Videot ja materiaalit saat ladattua omalle laitteellesi, joten ne jäävät käyttöösi myös tulevaisuudessa. Säilytäthän ne itselläsi.

Olemme tehneet tämän mahdollisimman helpoksi sinulle ja saamme paljon kiitosta tavastamme luennoida asioista selkeästi ja ymmärrettävästi, joten liitymme mielellämme seuraasi lenkin tai työmatkasi ajaksi!💜

Tilaa nyt! Tilauksen yhteydessä saat myös erikoistarjoukset Amorinille, SelkoSeksille ja Terapiaperhoseen.

Kokonaisuus on vain yksityiskäyttöön eikä organisaatioiden tai isompien toimijoiden jaettavaksi työyhteisöille. Mikäli materiaalia toivot laajemmin työporukallesi, kysythän tarjouksen meiltä. Esimerkiksi Päijät-Hämeen hyvinvointialue on tilannut koulutuskokonaisuuden koko organisaatiolleen jaettavaksi, joten mikset sinäkin tekisi niin? Tarkoituksenamme on helppo ja helposti lähestyttävä paketti, jolloin sinun ei tarvitse kustantaa kallista seksuaalineuvojan koulutusta työntekijöillesi. Seksuaalisuuden teemojen kohtaaminen on yhteinen asia ja sen tulisi tapahtua käytännön työssä.

     ”Oli loistava paketti laajasta aihepiiristä. Ihanan seksipositiivinen ja avoin lähestymistapa, asioista puhuttiin niiden oikeilla nimillä.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

Saat käyttöösi kaikki videot, joiden yksittäiskesto on 20–45 minuuttia. Valitse omaa työtäsi koskevat kokonaisuudet tai katso kaikki – tiedät kyllä, miten haluat omaa ammattitaitoasi kehittää! Videot kuvataan yhteistyössä Turun Ammatti-instituutin mediapuolen opiskelijoiden kanssa.

  ”Hyvä suhtautumistapa ja maalaisjärkinen.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

  ”Hyvä, ajatuksia herättävä kokonaisuus.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

Luennoitsijoina toimivat kaksi huikeaa ammattilaista:

Susanna Alhonkoski sairaanhoitaja-kätilö AMK, Erityistason seksuaaliterapeutti NACS. Susanna on työskennellyt laajasti erilaisilla hoitotyön kentillä painottuen erityisesti ikääntyneisiin ja kätilön työhön. Seksuaaliterapiavastaanotollaan ja kouluttajana Susanna pysähtyy erilaisten tarinoiden äärelle, jossa monesti puhutaan seksuaalisuuden ja kohtaamisen tärkeydestä myös terveydenhuollossa. Susanna toimii myös AMK:ssa tuntiopettajana ja hänen erityisosaamistaan on tukea ihmisiä ilmentämään omannäköistä seksuaalisuuttaan elämäntilanteesta, sukupuolesta tai iästä riippumatta.

Henna Suikki toimintaterapeutti YAMK, Erityistason seksuaaliterapeutti NACS, työnohjaajakoulutettava. Henna on toiminut erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kanssa kuntoutuksen ammattilaisena. Hän on erikoistunut varsinkin aivovauriokuntoutukseen sekä kehitysvammaisten ja neurokirjon ihmisten seksuaaliterveyden tukemiseen. Hennan erityisosaamista onkin sairastumisen ja vammautumisen vaikutukset seksuaalisuuteen. Hennan kehittämä SelkoSeks palvelu on Suomen suurin seksuaalisuusteemainen materiaalipankki.

 

”Kiva, että tuot tärkeää asiaa esille. Monelle hoitajalle seksuaalisuus on edelleen tabu, josta on todella vaikea puhua!” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

Seksuaalisuus terveydenhuollossa – koulutuskokonaisuus

Lupaamme, ettet tule pettymään – kokonaisuutta on myyty nyt jo tuhansille terveydenhuoltoalan osaajille ympäri Suomen.

Kiitos, kun kuljet kanssamme kohti ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia!💜

Ihanaa, kun olet siinä!

69,90 

Jaa tuote
Visma Pay laajat maksutavat