LÖYDÄ. LUOTA. NAUTI.

Parhaat vinkit hyvään seksiin

Toisinaan kun tulee esille ammattini seksuaaliterapeuttina ja välinemyyjänä, kohtaan toki paljon ennakkoluuloja, mutta myös innostuneisuutta. Lähes poikkeuksetta varsinkin nuoret (jotka ovat yleensä hyvin auki kaikelle tiedolle ja itsetutkiskelulle) pyytävät kertomaan, mitkä ovat ammatillisesti parhaat vinkit hyvään sekä nautinnolliseen, kumppania tyydyttävään seksiin. Sama kiinnostaa myös vanhempaa sekä jo iäkkäämpää väestöä, mutta tätä ei ehkä uskalleta niin avoimesti tuoda julki muuta kuin vastaanotolla kahden kesken.

Voi, kumpa minulla olisi yksinkertainen ja helppo vastaus tähän kysymykseen! Toisaalta itseasiassa onkin.

Lähde rohkeasti kokeilemaan kaikkea.

Ei ole olemassa mitään oikeaa neuvoa sille, miten toimia oikein jotta seksi olisi nautinnollista ja tyydyttävää. Mutta paras neuvo mitä voin yleisesti jakaa on se, että rohkeasti uskaltaa lähteä kokeilemaan erilaisia asioita seksissä ja siten löytää oman juttunsa. Toki asia ei ole ihan näin mustavalkoinen, rohkeuteen kokeilla vaaditaan myös kykyä kommunikoida avoimesti ja puhua omista haluista, tunteista ja mieltymyksistä sekä myös saada mahdollis(i)en kumppani(e)n suostumus uuden kokeilemiseen. Kuitenkin jos nämä elementit ovat kohdillaan – rehellinen ja avoin kommunikaatio sekä suostumus – on mahdollisuus seksissä löytää se syvin nautinto. Kokeilemalla.

Sama pätee seksivälineisiin ja seksileluihin sekä muihin tuotteisiin. Vain kokeilemalla löytää oman juttunsa. Se mikä sopii itselle, ei välttämättä sovi kaverille ja toisinpäin. Kannustan sinua siis avoimella mielellä lähteä kokeilemaan sitä, mikä voisi olla juuri sinulle toimiva tuote. Kun lähdet liikkeelle yhdestä, on valikoimaa helppo laajentaa jos se tuntuu edelleen hyvältä. Ja toisaalta on hyvä muistaa, että vaikka yksi tuote ei olisikaan sinun juttusi, ei se tarkoita etteikö mikään muukaan olisi.

Toki rohkeus ei myöskään aina riitä, vaan ihan konkreettisiä vinkkejä ja tipsejä kaivattaisiin. Netin syövereistä voi olla vaikea löytää konkreettisia vinkkejä vaan yleensä vinkit ovat juurikin näin yleispäteviä kuin tässä blogitekstissä. Se johtunee pitkälti siitä, että yksilöllisiä vinkkejä on mahdoton antaa ilman tutustumatta kokonaisvaltaisesti sinun tarpeisiisi. Silti, esimerkiksi välineiden käytöstä ja eri seksitavoista saa hyvin konkreettisia vinkkejä esimerkiksi meidän tarjoamassa Amorin Opaalissa. Koulutetut tiimiläisemme tuovat mukanaan välineiden lisäksi myös konkreettisia vinkkejä ja neuvoja siihen, miten juuri sinä voisit toteuttaa omannäköistä nautintoa ilman häpeää. Löytää rohkeuden puhua seksistä avoimesti sekä oppia etsimään omannäköistä nautintoa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Saat sanoja, rohkeutta ja itsevarmuutta. Amorin Opaali on onnistunut, jos jokainen osallistuja saa vietyä kotiinsa yhdenkin vinkin, oivalluksen tai ajatuksen omaan seksiin ja seksuaalisuuteen liittyen. Mutta koulutustaustamme huomioiden sekä palautteiden mukaan oivalluksia sekä vinkkejä satelee usein roimasti enemmän.

Seksuaaliterapiassa ja -neuvonnassa voidaan pysähtyä tarkemmin vielä juuri sinun halujesi ja tarpeidesi äärelle. Etsiä asioita, jotka mahdollisesti saisivat juuri sinun halusi heräämään ja tutkia mahdollisia esteitä nautintosi tieltä. Tällöin työskentely on henkilökohtaisempaa ja rohkeutta ehkä helpompi kasvattaa.

Toivotan sinulle siis uskallusta lähteä oman seksuaalisuuden ja nautinnon tutkimusmatkalle. Rohkeasti, ilman häpeää ja yhteiskunnan luomia uskomuksia/ajatuksia. Heittäydy kokeilemaan erilaisia asioita seksissä sekä välineissä ja löydä siten tiesi omaan sekä mahdollisen kumppanin nautintoon.

<3 Susanna, seksuaaliterapeutti, kätilö ja Amorinin yrittäjä.

Jaa kirjoitus

Muita blogikirjoituksia

Mitä on seksuaalisuus?

Mitä seksuaalisuus edes tarkoittaa? -on kysymys, johon me seksologit aika ajoin törmäämme. Yksi iso ennakkoajatus usein on, että seksuaalisuus olisi yhtä kuin seksi ja me

Lue lisää »