LÖYDÄ. LUOTA. NAUTI.

Seksilelujen esittelijä vai seksin välineiden asiantuntija?

Kun kerron, että seksologina olen erikoistunut etenkin seksin välineisiin, saan yllättävän usein perustella, miksi olen nimenomaan asiantuntija enkä ”esittelijä”. Kerran minulta kysyttiin, että mitä asiantuntijuutta seksilelujen esittely muka vaatii, sen kun luet paperista että mikä laite värisee ja millä tavalla.

Koen, että tämä on toki osa isompaa keskustelua siitä, kuinka arvokkaana seksologien asiantuntijuus nähdään ja kuinka tärkeänä seksuaalisuus ylipäätään koetaan osana ihmisen hyvinvointia. Silti kokemukseni on, että seksologina perustelen asiantuntijuuttani eniten nimenomaan välineiden osalta.

On eri asia olla perehtynyt laitteiden toimintoihin, kuin kokonaisvaltaisemmin seksuaalisuuteen ja seksin välineisiin osana seksuaalisuuden toteuttamista. Ilman laajempaa tietoa seksuaalisuudesta en osaisi miettiä asiakkaiden kanssa, mikä väline voisi olla hyvä ottaa testiin. Ilman sensitiivistä ja asiantuntevaa kohtaamista asiakkaat jäisivät ilman asiakaspalvelua, jonka he ja heidän hyvinvointinsa ansaitsee.

Välineiden ”esittelyn” lisäksi mukaan tulee aito asiakkaan ja hänen seksuaalisuutensa kohtaaminen ja kaikki kerryttämäni ammattitaito siitä, kuinka juuri hänen (seksi)elämästään voitaisiin tehdä hieman nautinnollisempaa. Tämä ei ole mahdollista pelkkien tuotetietojen varassa. Asiantuntijuus ja osaaminen pohjautuu ennen kaikkea tutkittuun tietoon välineistä ja seksuaalisuudesta. Myöskään kliinistä osaamista ei ole mahdollista kerryttää tuotepakettien käyttöohjeita lukemalla.

Seksin välineisiin liittyy edelleen paljon myyttejä. Niitä ei nähdä kaikille kuuluvana terveystuotteena, vaikka joillekin välineet ovat jopa välttämättömiä nautinnollisen seksin toteuttamiseksi. Valitettavasti edelleen jopa seksologian alalla törmää siihen, että seksin välineet nähdään eräänlaisina hupituotteina ja seksin välineiden asiantuntijat vain lisätienestiä tekevinä seksilelujen esittelijöinä. Tämän myytin murtamiseksi teemme töitä ylpeydellä. Kieli luo todellisuutta, eikä ole yhdentekevää, miten puhumme asiantuntijuudesta.

Seksologina periaatteitani ja arvojani vastaan sotii se, että välineitä massamyydään tuloksen toivossa ja yhtä tuotetta markkinoidaan varmojen orgasmien tuojana, ikään kuin se sopisi jokaiselle. Sen lisäksi, että myyntityö ei ole suoraan sanottuna omia vahvuuksiani, en pystyisi asiantuntijuuteni valossa kaiken kerryttämäni tietotaidon jälkeen tuotteiden väkisin tuputtamiseen tai valheelliseen markkinointiin. Amorinin arvojen takana on kuitenkin helppo seistä, sekä toteuttaa myös tuotemyyntiä eettisesti ja asiantuntijuuteen pohjautuen. 

Kyse on asiakkaiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Siitä, että he voivat löytää itselleen sopivia seksin välineitä ja tapoja toteuttaa omannäköistä, nautinnollista seksiä. Luottaa siihen, että heidän hyvinvointinsa on asiantuntijalle prioriteetti numero yksi. Ja lopulta nauttia siitä, mitä seksin välineet hyvinvoinnillemme mahdollistavat.

Kirjoittaja on Amorinin tiimiläinen, seksuaalikasvattaja ja seksuaalineuvoja, seksin välineiden asiantuntija, nautinnon puolestapuhuja ja ylpeydellä myyttejä murtava Charlotta Ekman.

Jaa kirjoitus

Muita blogikirjoituksia

Mitä on seksuaalisuus?

Mitä seksuaalisuus edes tarkoittaa? -on kysymys, johon me seksologit aika ajoin törmäämme. Yksi iso ennakkoajatus usein on, että seksuaalisuus olisi yhtä kuin seksi ja me

Lue lisää »